Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Βιβλιοπροτάσεις 6-1-2014, το βιβλιοπωλείο των εξαίρετων βιβλίων.



                                         Doris Lessing                     1963



"Νομίζω ότι ξεκινάς να αλλάξεις την κοινωνία με τη λογοτεχνία και έπειτα, όταν δεν συμβαίνει αυτό, έχεις μια αίσθηση αποτυχίας. Έπειτα όμως αναρωτιέσαι: γιατί αισθάνθηκα ότι θα αλλάξω την κοινωνία; Κι έτσι συνεχίζεις..."       
Doris Lessing  1919-1963



Άλφρεντ και Έμιλυ

ΝΤΟΡΙΣ ΛΕΣΙΝΓΚ




Μετάφραση       ΤΡΑΙΚΟΓΛΟΥ ΡΟΖΑ

ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ , 2013 272 σελ. 


Τιμή 15,40 € από 17,04







«Αφήνοντας τους αναγνώστες της να περιπλανηθούν μεταξύ αυτοβιογραφίας και μυθοπλασίας, μεταξύ φόρμας και περιεχομένου, επιβεβαιώνει τη δύναμη και τις δυνατότητες της μυθοπλασίας» Washington Post

Σε αυτό το μυθιστόρημα, που υπήρξε και το τελευταίο της, η νομπελίστρια Ντόρις Λέσινγκ εξερευνά τις ζωές των γονιών της που καταστράφηκαν ανεπανόρθωτα από τον Μεγάλο Πόλεμο.
Ο πατέρας της λαχταρούσε την απλή ζωή του αγρότη, αλλά μια οβίδα, που τον βρίσκει στα χαρακώματα, τον αναγκάζει να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του με ξύλινο πόδι.
Η μητέρα της, από την άλλη πλευρά, ζει τραυματικά τον θάνατο του μεγάλου έρωτα της ζωής της, ενός γιατρού που πνίγηκε στη Μάγχη, γεγονός που τη σπρώχνει να αφιερωθεί στην περίθαλψη τραυματιών στο νοσοκομείο Ρόγιαλ Φρι.
Στο πρώτο μισό της αφήγησης, η Ντόρις Λέσινγκ φαντάζεται την ευτυχισμένη ζωή που θα ζούσαν οι γονείς της αν δεν είχε υπάρξει ο πόλεμος. Στο δεύτερο μέρος αφηγείται την πραγματική ιστορία των γονιών της, που ξεκινάει με τη συνάντησή τους στη διάρκεια ενός αγώνα κρίκετ, σε ένα χωριό έξω απ' το Κόλτσεστερ.
Ακολουθεί μια διεισδυτική ματιά στη σχέση τους υπό τη σκιά του Μεγάλου Πολέμου, η μετακίνηση της οικογένειας στην Αφρική και ο αντίκτυπος της δικής τους ζωής πάνω στην κόρη τους που αναγκάζεται να μεγαλώσει σε έναν ξένο τόπο.


«Ένα άψογα δομημένο βιβλίο, ένας εξαιρετικός στοχασμός για την οικογένεια» Guardian



"Πραγματικά ευφυές. Ένα σπάνιο βιβλίο που θες να ξαναρχίσεις να το διαβάζεις αμέσως μόλις το τελειώσεις". The Times



Ζωή μετά τη ζωή

Kate Atkinnson



μετάφραση: Μυρσίνη Γκανά

Μεταίχμιο, 2013    572 σελ.


Τιμή 17,00 € από 18,80







Στις 11 Φεβρουαρίου 1910, σ' ένα χωριό της Αγγλίας, γεννιέται πρόωρα ένα κοριτσάκι. Καθώς τα χιόνια έχουν αποκλείσει τη χώρα, το μωρό πεθαίνει πριν προλάβει να φτάσει ο γιατρός.
Τι θα γινόταν αν έφτανε ο γιατρός; Στην αμέσως επόμενη εκδοχή, η μικρή Ούρσουλα σώζεται από τον γιατρό, και μεγαλώνει μαζί με τα τέσσερα αδέλφια της σ' ένα ευτυχισμένο σπιτικό. Σε ηλικία τεσσάρων ετών, πνίγεται στη θάλασσα μαζί με την αδελφή της. 

Τι θα γινόταν αν ένας παραθεριστής την έσωζε; Θα μεγάλωνε και θα σπούδαζε και στη συνέχεια θα πήγαινε στη Γερμανία. Εκεί θα γνώριζε τον Χίτλερ και την Εύα Μπράουν, θα παντρευόταν και θα έκανε μια κόρη. Θα βρισκόταν στους βομβαρδισμούς του Βερολίνου από τους Συμμάχους και θα αυτοκτονούσε από απελπισία.
Τι θα γινόταν αν δεν έμενε στη Γερμανία και γύριζε στην Αγγλία; Θα έπιανε δουλειά στο υπουργείο εθνικής άμυνας και θα ζούσε την κήρυξη του πολέμου και τους βομβαρδισμούς της πόλης από τη γερμανική αεροπορία. Θα σκοτωνόταν σ' ένα καταφύγιο μαζί με πολλούς άλλους;
Τι θα γινόταν αν δεν σκοτωνόταν...
Όλο το βιβλίο διηγείται τη ζωή της Ούρσουλας, την οποία η συγγραφέας ανατέμνει και αλλάζει συνεχώς, δίνοντας διαφορετικές εκδοχές κι εξελίξεις σε όλα τα σημαντικά περιστατικά της ζωής της: ευχάριστα και δυσάρεστα. Το βιβλίο ξεκινάει το 1910 με τη γέννηση της Ούρσουλας και φτάνει ως το 1967, στη συνταξιοδότησή της.


Ο Μάριο Βάργκας Λιόσα αφιερώνει το βιβλίο του στους ανώνυμους ήρωες. «Σ' αυτούς που θυσιάζονται για να πράξουν το καλό χωρίς να ανταμείβονται γι' αυτό. Στους αξιοπρεπείς ανθρώπους, που κανείς δεν τους επιβραβεύει και κανείς δεν τους μιμείται».


Ένας διακριτικός ήρωας

MARIO VARGAS LLOSA


Νόμπελ λογοτεχνίας 2010

μετάφραση:Χρύσα Μπανιά
Λιβάνης   2013      446 σελ.

Τιμή 14,80 € από 16,40







-«Για μια ακόμα φορά, όπως τόσες άλλες στη ζωή του, ο Φελίσιτο θυμήθηκε τα λόγια του πατέρα του προτού πεθάνει: "Ποτέ μην αφήσεις κανέναν να σε πατήσει, γιόκα μου. Αυτή η συμβουλή είναι η μοναδική κληρονομιά που θα λάβεις".
Τον είχε ακούσει, ποτέ δεν είχε αφήσει να τον πατήσουν.
Και με μισό αιώνα και κάτι στις πλάτες του ήταν πια μεγάλος για να αλλάξει συνήθειες.»

-Το βιβλίο "Ενας διακριτικός ήρωας" διηγείται την παράλληλη ιστορία δύο χαρακτήρων: του μετρημένου και αξιαγάπητου Φελίσιτο Γιανακέ, ενός μικροεπιχειρηματία της Πιούρα, που πέφτει θύμα εκβιασμού· και του Ισμαέλ Καρέρα, ενός επιτυχημένου επιχειρηματία, ιδιοκτήτη μιας ασφαλιστικής εταιρείας στη Λίμα, ο οποίος καταστρώνει μια αναπάντεχη εκδίκηση σε βάρος των δύο αργόσχολων γιων του που επιθύμησαν το θάνατό του.
Και οι δύο χαρακτήρες είναι με τον τρόπο τους διακριτικοί επαναστάτες, που προσπαθούν να αναλάβουν τα ηνία του πεπρωμένου τους, αφού τόσο ο Ισμαέλ όσο και ο Φελίσιτο αγωνίζονται ενάντια στην πορεία των γεγονότων. Ενώ ο Ισμαέλ αψηφά όλες τις συμβάσεις της κοινωνικής τάξης του, ο Φελίσιτο αρπάζεται από κάποια λίγα αξιώματα για να αντιμετωπίσει τον εκβιασμό.
Δεν είναι άτεγκτοι, όμως στέκονται πάνω από τις μικροπρέπειες του περιβάλλοντός τους για να ζήσουν σύμφωνα με τα ιδανικά και τις επιθυμίες τους. Σε αυτές τις σελίδες εμφανίζονται παλιοί γνώριμοι από τον κόσμο του Βάργκας Λιόσα: ο λοχίας Λιτούμα και οι ανίκητοι, ο δον Ριγοβέρτο, η δόνια Λουκρέσια και ο Φοντσίτο, που τώρα κινούνται όλοι σε ένα πολύ εύπορο Περού.




                                               Μάριο Βάργκας Λιόσα  

Ένα από τα γνωστότερα και δημοφιλέστερα μυθιστορήματα του Μάριο Βάργκας Λιόσα παρουσιάζεται σε νέα μετάφραση:



Η θεία Χούλια και ο γραφιάς

Μάριο Βάργκασ Λιόσα


μετάφραση: Μαργαρίτα Μπονάτσου
  
Καστανιώτης   2013  410 σελ.


Τιμή 17,30 € από 19,17








Ένας δεκαοχτάχρονος επίδοξος συγγραφέας, ο Μάριο, ερωτεύεται τη θεία του τη Χούλια. Η ανορθόδοξη αυτή σχέση, στη Λίμα της δεκαετίας του ’50, προκαλεί ένα μικρό σκάνδαλο και η οικογένεια προσπαθεί να ανακόψει με κάθε τρόπο την πορεία του ερωτικού αυτού πάθους προς τον γάμο. Ταυτόχρονα, στον ραδιοφωνικό σταθμό όπου μαθητεύει ο Μάριο εμφανίζεται ένας καταξιωμένος σεναριογράφος ραδιοφωνικών ιστοριών, ο Πέδρο Καμάτσο, του οποίου οι μελοδραματικές ιστορίες γίνονται εξαιρετικά δημοφιλείς στο κοινό. Η πραγματική ιστορία του Μάριο και της Χούλια και οι επινοημένες ιστορίες του Καμάτσο έχουν την ίδια βαρύτητα και σχέση που έχουν οι ιστορίες της ζωής με τις σαπουνόπερες, αφού "συχνά οι αλήθειες, όταν περνούν στη μυθοπλασία, μεταμορφώνονται πάντα σε ψέματα".
Έργο αυτοβιογραφικό, αναφέρεται στη σχέση του συγγραφέα με την πρώτη του σύζυγο, τη Χούλια. 

"Με λεπτό χιούμορ ο συγγραφέας εξετάζει και σχολιάζει τη σχέση ζωής και τέχνης, ενώ παράλληλα απομυθοποιεί ανεπαισθήτως τον έρωτα και τις συνέπειές του." Χρύσα Σπυροπούλου  

Μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1990 με τον τίτλο «Tune in Tomorrow»























«Ο Γιάννης Ευσταθιάδης, με δύο βραβεία στον συγγραφικό του σάκο (Κρατικό Διηγήματος και Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών), μας έχει πείσει πως είναι ένας ξεχωριστός διηγηματογράφος και μια ξεχωριστή περίπτωση αυτόφωτης ενεργειακής μονάδας που παράγει λογοτεχνία υψηλής ευκρίνειας»    Ντίνος Σιώτης



Εκατό

Διηγήματα

Γιάννης Ευσταθιάδης 


Μελάνι  2013 190 σελ.


Τιμή 12,60 € από 14,00







Εκατό. Μια λέξη, ένας αριθμός, συχνά ένα σύμβολο.
Το βιβλίο αυτό διαχειρίζεται το "100" σε όλες τις πιθανές εκφάνσεις του.
100 gr., 100 μέτρα, 100 τ.μ., 100 χρόνια, σελ. 100, 100cm, 100 km/h,100ο, 100db, 100 περιπολικό κ.λπ.
Γίνεται άρθρο του Ποινικού Κώδικα, ψαλμός του Δαυίδ, γενέθλια ευχή. Αλλά και "εκατοστό", "εκατομμυριοστό" και "κατοσταράκι".

Ασχολείται και με λέξεις που το περιλαμβάνουν ως πρώτο συνθετικό: "Εκατόμβη", "Εκατόνταρχος", "Εκατονταπυλιανή" και ομηρικός "Εκατόγχειρος".

Μικρά διηγήματα, ιστορίες, περιστατικά, ενσταντανέ, διάλογοι του παρόντος, αλλά και του μέλλοντος, και, βέβαια, του παρελθόντος με ιστορικά πρόσωπα.

Ακολουθώντας τη λογική του μουσικού είδους "Θέμα και παραλλαγές", διαθέτουν μεγάλη ποικιλία ύφους και ηχοχρωμάτων, συνδυάζοντας τον ρεαλισμό με το παράλογο, το μαύρο χιούμορ με το τραγικό.

Κατά μία δε, ευτυχή (μη) σύμπτωση, ο αριθμός των κειμένων που πραγματεύονται το "100", είναι εκατό!





Η έλευση του Γ' Ράιχ 

RICHARD J. EVANS

μετάφραση: Κώστα Αντύπας
επιμέλεια: Κώστας Λιβιεράτος

Αλεξάνδρεια,  2013 672 σελ.

Τιμή 33,60 € από 37,28








Σ' αυτό και τα επόμενα βιβλία της μνημειώδους τριλογίας του, ο Ρίτσαρντ Έβανς, ένας από τους κορυφαίους ιστορικούς στον κόσμο, αφηγείται την πιο σημαντική ιστορία του 20ού αιώνα, και ίσως το πιο κρίσιμο ζήτημα που μένει ακόμη να κατανοηθεί: πώς, μέσα σε λίγες δεκαετίες, η Γερμανία, η οποία το 1900 φάνταζε ως ένα από τα πιο προηγμένα και δυναμικά έθνη του κόσμου, μπόρεσε να οδηγήσει την Ευρώπη σε μια ηθική, φυσική και πολιτισμική καταστροφή, που με τις συνέπειές της δεν έχουμε πάψει ακόμη να ζούμε

Μπορεί η Γερμανία να είχε σπείρει τους ανέμους του Γ' Ράιχ από τον καιρό του Μπίσμαρκ, χρειάστηκε όμως μια δραματική αλληλουχία γεγονότων προτού θερίσει θύελλες με την κατάληψη της εξουσίας από τους Ναζί. Σε μια χώρα που σπαρασσόταν από οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές αντιθέσεις, ένα-ένα τα μεγάλα πλήγματα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, της Συνθήκης των Βερσαλλιών, του υπερπληθωρισμού και της μεγάλης ύφεσης, μαζί με κρίσιμα ξεχωριστά φαινόμενα και συμβάντα -από τις οδομαχίες μεταξύ φαιοχιτώνων και αριστερών μέχρι τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, από το πραξικόπημα της Μπυραρίας ως τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ, από τη ρητορική δεινότητα του Χίτλερ μέχρι τον καταιγιστικό προπαγανδιστικό μηχανισμό του Γιόζεφ Γκαίμπελς- άνοιξαν το δρόμο σε μια ολοκληρωτική ρατσιστική ιδεολογία και μια ασυγκράτητη βία, που έμελλε να εξαπολυθούν από την καρδιά της Γερμανίας στην Ευρώπη και τον κόσμο.
Για μας που γνωρίζουμε πλέον την έκβασή της, η ιστορία αυτή εμφανίζεται ιδιαίτερα τρομακτική στην αργή αλλά ακάθεκτη -και φαινομενικά μοιραία- πορεία της που ξετυλίγει με μαεστρία εδώ ο συγγραφέας. Και είναι ακόμη πιο τρομερή επειδή ακριβώς, όπως δείχνει, υπήρχαν τόσοι άλλοι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να είχε παιχτεί η τύχη της Γερμανίας, αποφεύγοντας την τραγική κλιμάκωση από την εύθραυστη Δημοκρατία της Βαϊμάρης μέχρι την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία.



ΜΟΡΦΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ,
ΚΑΙ ΑΣΥΝΕΧΕΙΑΣ 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑ
ΔΥΣΦΟΡΙΑ

Κωνσταντίνος Τσουκαλάς


Θεμέλιο  2013 σελ. 272

Τιμή 14.38 € από 15.98






Το κοινό νήμα που διατρέχει τις σελίδες αυτού του βιβλίου αναφέρεται στη δυσανεκτική συμβίωση της συνεχούς διάψευσης και της ου-τοπικής και ου-χρονικής ελπίδας. 
 Γραμμένα σε διαφορετικές περιόδους, τα κείμενα που ακολουθούν αποτελούν απόπειρες ανάγνωσης της κινούμενης πραγματικότητας. 
Δεν εμπεριέχουν προτάσεις, ούτε προδιαγράφουν στρατηγικές. 
Αρκούνται στην επισήμανση μιας σειράς αδιεξόδων που δεν φαίνεται να είναι δυνατόν να αρθούν αλλιώς παρά μέσα από ριζικές αναθεωρήσεις των τρόπων με τους οποίους αντιμετωπίζουμε τους άλλους, την κοινωνία και τον κόσμο. 
Συνέχονται μεταξύ τους από την ελπίδα για "εκείνο-που-δεν-υπάρχει-ακόμα".
Περιεχόμενα: 
 ΠΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
- ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑ
- Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΩΝ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ "ΕΥΡΩΠΗΣ" ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ "ΕΛΛΑΔΑΣ" -Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ
- ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΜΙΑΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
- ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ - Η ΑΠΟΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ: Η ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ











Βιβλία για παιδιά και νέους:










«Η Κίνα και οι άνθρωποί της μας συναντούν από χίλιες μεριές, παραμένοντας ταυτόχρονα άγνωστοι, απροσπέλαστοι. Ευρηματικό, και με άψογη εικονογράφηση.»     Μαρία Τοπάλη





Ο φίλος μου ο δράκος
Μια ιστορία με κινέζικα ιδεογράμματα

Christoph Niemann

εικονογράφηση: Christoph Niemann
μετάφραση: Θεόφιλος Μπαξεβάνης

Νεφέλη,  2013    35 σελ.

Τιμή 11,60 € από 12,90




"

Ο φίλος μου ο δράκος είναι ένα υπέροχο βιβλίο που φέρνει τα παιδιά σε μια πρώτη επαφή με μια ξένη γλώσσα κι έναν καινούριο κόσμο. Ίσως είναι και μια πόρτα που ανοίγει προς την έμφυτη αγάπη τους για τις λέξεις και την ιστορία".
Λινγκ-Γι Τσεν, Ασιατική Εταιρεία της Ν. Υόρκης 

Η μικρή Λιν παίρνει ένα δώρο αλλιώτικο από τ' άλλα: έναν μικρούλη δράκο. Και τότε αρχίζουν οι περιπέτειες... 
Μαζί τους, παιδιά και γονείς μαθαίνουν τα πρώτα τους κινέζικα ιδεογράμματα.


Μια μαγική ιστορία σε ιστορικό φόντο, για παιδιά 8-100 ετών:



Το γαλάζιο κύπελλο
Τομίκο Ινούι


μετάφραση:Ζώρζ Σαρρή
εικονογράφηση: Ανδρομάχη Γιαννοπούλου

Πατάκης  2013 202 σελ.

Ηλικίες: από 8 ετών

Τιμή 9,00 € από 9,90







«Φέτος διάβασα ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα για νέους, το “Γαλάζιο κύπελλο”, της Γιαπωνέζας Τόμικο Ινούι. Συγκινητικό, απολαυστικό, πέρα για πέρα διαχρονικό. Διαδραματίζεται, άκουσον άκουσον, στην πολεμοχαρή Ιαπωνία του Δευτέρου Παγκοσμίου. Ξέρεις τι μανία έχω με την Ιαπωνία εκείνης της εποχής – αλλά η συγγραφέας έχει μερικούς ακόμα κρυμμένους άσους στο μανίκι της: συνδυάζει άψογα το ιστορικό στοιχείο με το παραμύθι.» Ηλίας Μαγκλίνης 

Η οικογένεια Μοριγιάμα, προστατεύοντας τους Μικρούς Ανθρώπους που προέρχονται από το εχθρικό στρατόπεδο, την Αγγλία, διαφυλάσσει πολύτιμες αξίες: την αγάπη, την προστασία της φύσης, την ειρήνη, τον σεβασμό της παράδοσης.
Η μικρή κόρη της οικογένειας, η λεπτεπίλεπτη Γιούρικο, αναλαμβάνει να συνεχίσει την παράδοση: να φροντίζει στα κρυφά τους Μίλκυ, μια τετραμελή οικογένεια μικροσκοπικών πλασμάτων, βάζοντας τους κάθε πρωί στο γαλάζιο κύπελλο το γάλα που τους είναι απαραίτητο για να ζήσουν.
Στην Ιαπωνία όμως έχει ξεσπάσει ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος.
Οι ξένοι είναι μισητοί, το γάλα δυσεύρετο.
0 πατέρας της Γιούρικο φυλακίζεται για τις ιδέες του, ενώ ο δεύτερος αδελφός της παίρνει το μέρος των πολεμοχαρών.
Η Γιούρικο πρέπει να τα βγάλει πέρα μόνη της στη σκληρή δοκιμασία που αναγκάζεται να αντιμετωπίσει.
θα τα καταφέρει να σώσει τον εαυτό της και τους αγαπημένους της Μικρούς Ανθρώπους.




Ρίκο και Όσκαρ: Το μυστήριο του ριγκατόνι 

ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΤΑΙΝΧΕΦΕΛ
εικονογράφηση:Πέτερ Σέσοβ
μετάφραση:Μαρία Αγγελίδου

Μεταίχμιο   2013 41 σελ.


Ηλικίες: από 8 ετών 

Τιμή 10,00 € από 11,00








«Με την καλά δομημένη πλοκή που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον αλλά και με τους καλά σμιλεμένους ήρωες. Ο ένας έχει σοβαρό πρόβλημα με τον προσανατολισμό και τους υπολογισμούς, το μυαλό του μπλοκάρει συχνά, ενώ ο άλλος αισθάνεται ότι κινδυνεύει και κυκλοφορεί με κράνος! Κι όμως οι δυο τους εξιχνιάζουν δύσκολες υποθέσεις. Μια τοιχογραφία αστικής ζωής στο φόντο, χωρίς καμία εξιδανίκευση, με όλες τις δυσκολίες της σύγχρονης ζωής, καθιστά τη σειρά κάτι πολύ περισσότερο από «αστυνομική».» Ελένη Σβορώνου

Με λένε Ρίκο. Και είμαι ντετέκτιβ. Προσέχω πράγματα που κανένας άλλος δε βλέπει. Όπως, ας πούμε, ένα μακαρόνι πεσμένο στο πεζοδρόμιο. Κι όλα όσα γίνονται μέσα στην πολυκατοικία μας. Που είναι πολλά... Το πρόβλημα είναι... το πώς σκέφτομαι. Μη νομίσετε ότι σκέφτομαι λιγότερο από τους άλλους ανθρώπους. Απλά σκέφτομαι λίγο πιο αργά. 
Εντάξει. Αρκετά πιο αργά. Ο Όσκαρ πάλι είναι το εντελώς αντίθετο από μένα. Σκέφτεται σαν αστραπή. Ο Όσκαρ είναι ιδιοφυία. Εγώ είμαι... ιδιομορφυία. Αλλά μαζί και οι δυο μας μπορούμε να ρίξουμε φως και στην πιο μυστήρια υπόθεση.


«στο μυαλό του όλα είναι σαν τα μπαλάκια του μπίνγκο που ξεφεύγουν άτακτα από τη θέση τους και μπερδεύουν τις σκέψεις του»




Ρίκο και Όσκαρ: Η συμμορία του μπίνγκο

ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΤΑΙΝΧΕΦΕΛ

εικονογράφηση: Πέτερ Σέσοβ
μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου 

Μεταίχμιο  2013  293 σελ.


Ηλικίες: από 8 ετών
Τιμή 10,80 € από 12,00






Για μια ιδιομορφία, το ημερολόγιο είναι η εφεύρεση του αιώνα. Κι έτσι ο Ρίκο συνεχίζει να γράφει το δικό του! 
Εννοείται ότι εμφανίζεται στις σελίδες του και πάλι ο φίλος του Όσκαρ. Που πια ανήκει σχεδόν στην οικογένεια, αφού μάλιστα μένει με τον Ρίκο και με τη μαμά του στο 93 της οδού Ντίφε. 
Αλλά η μαμά έχει μπλεξίματα - κι ούτε ο Ρίκο ούτε ο Όσκαρ μπορούν να φανταστούν τις συνέπειες, όταν αποφασίζουν να επέμβουν και να τη βοηθήσουν. Χαμστεράκια με δολοφονικά κοφτερά δόντια, μια παράξενη συλλογή από ζωντανές πέτρες κι ένα σωρό προβλήματα κάνουν το μυστήριο να φαντάζει τρομερά μπερδεμένο. 
Αλλά όπως λέει κι ο Ρίκο: Σελαβί!


                                          Βιβλιοθήκη στη Μογγολία


Αναζητήστε τα βιβλία σας ,
επικοινωνήστε με το "Σελιδοδείκτη":

τηλ.κιν.   6957502380                 τηλ.σταθ.  2310230590  
    
email        books.iordanis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου